Citeste articole din "Despre natura"

 • Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna

  Parcul National Rodna se intinde pe teritoriul judetelor Bistrita-Nasaud, Maramures si Suceava si constituie una dintre cele mai importante arii protejate din Romania.

 • Cele mai frumoase parcuri din Paris

  Cele mai frumoase parcuri din Paris

  Numarand peste 400 de parcuri, Parisul merita titlul de cea mai “verde” capitala din Europa. Scuarurile, gradinile si parcurile sunt cele trei forme pe care le imbraca spatiile verzi in orasul romantismului.

 • Lacul glaciar Peyto

  Lacul glaciar Peyto

  Lacul glaciar Peyto din Muntii Stancosi Canadieni este una dintre atractiile principale de pe teritoriul Parcului National Banff.

 • Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina

  Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina

  Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina este situat in nord-vestul Muntilor Sureanu din Carpatii Meridionali, si se numara printre cele mai complexe si valoroase arii protejate din Romania.

 • 5 plante arhitecturale pentru interiorul locuintei tale

  5 plante arhitecturale pentru interiorul locuintei tale

  Conceptul de “plante arhitecturale” (engl. Architectural plants) a fost intrebuintat pana acum la scara redusa in Romania, patrunzand relativ recent in vocabularul specialistilor din domeniul decoratiunilor interioare.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Parcul National Chapada dos Veadeiros, Brazilia

  Parcul National Chapada dos Veadeiros, Brazilia

  Chapada dos Veadeiros este o regiune naturala din Brazilia, si un parc national intrat in patrimoniul UNESCO pentru vegetatia Cerrado, unul dintre cele mai vechi si variate ecosisteme de pe glob.

 • Lacul Kivu, o bomba cu ceas naturala

  Lacul Kivu, o bomba cu ceas naturala

  Lacul Kivu face parte din Marile Lacuri Africane, alaturi de faimoasele unitati lacustre Victoria si Tanganyika, si se gaseste la granita statelor Congo si Rwanda. Desi albastru si calm la suprafata, Kivu (care in lima Bantu inseamna “lac”) ascunde in adancuri un secret mortal