Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Dulceata de nuci verzi

miere de albine, vanilie, sirop, miere, mierea de albine, albine, cuisoare, nucii, alba, zaharul, aspect, verde

Ingrediente: 1 1/2 kg nuci verzi (250-300 buc) cu simburii neformati, 1 kg zahar,1/2 lapa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100g glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinate, vanilie. Preparare: Nucile se culeg cu simburii neformati (cu aspect gelatinos) si se curata de coaja verde, pina unde incepe sa se formeze coaja nucii propriu-zise, care este inca alba si moale. Din cantitatea initiala va ramine 1 kg nuci curatate. Pe masura ce se curata, nucile se pun in apa rece, ca sa iasa amarela din ele si sa nu se inegreasca. Se lasa astfel 24 ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (ca sa le mentina scufundate in apa) schimbind apa de 2-3 ori in acest rastimp. Cojile verzi se pun intr-o sticla cu gitullarg, se acopera cu spirt indoit cu apa sau numai cu rachiu alb si se tin 20 zile sa se macereze. Din aceasta esenta se va prepara lichiorul. Nucile curatate se scurg de apa a doua zi si se limpezesc bine. Intr-o cratita, zaharul, mierea si zeama de lamiie sau glucoza se amesteca pe foc, cu apa, pina cind se dizolva zaharul. Cind siropul da in clocot, se pun nucile si condimentele. Se fierb pina cind se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul. Cratita se ia de pe foc si, daca ridicindu-se lingura din sirop, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una linga alta, inseamna ca dulceata este gata. Se continua, cum s-aratat la inceput. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane. Este o dulceata cu aroma foarte placuta.

Alte articole

Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine
Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Delicii de toamna. Dulceata de struguri
Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.
Cornulete cu crema de nuci
Pentru o gustare dulce la birou, puteti pregati cornulete cu crema de nuci. Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru aluat: