
Usturoiul – o adevarata minune a medicinei naturiste
Usturoiul isi are originile in Asia Centrala si in Orientul Mijlociu, fiind cunoscut inca din antichitate. Acesta era si este inca folosit drept hrana, condiment sau planta medicinala.
Usturoiul isi are originile in Asia Centrala si in Orientul Mijlociu, fiind cunoscut inca din antichitate. Acesta era si este inca folosit drept hrana, condiment sau planta medicinala.
Morus alba si Morus nigra sunt numirile stiintifice care li se atribuie celor doua specii de dud diferentiate de pigmentul fructelor. Dudul este apreciat pentru fructele suculente gustoase si pline de vitamine din care gospodinele prepara dulceturi.
Uleiul de masline se bucura in ultima perioada de foarte multa atentie si notorietate, astfel incat uitam de cele mai multe ori ca exista
Nu trece prea mult timp dupa ce facem o schimbare, ca ne dorim altceva, ca dorim sa ne imbunatatim imaginea sau pur si simplu dorim
Pielea si parul trebuie sa aiba parte de ingrijire si de o atentie deosebita mai ales acum, cand vara isi intra din ce in ce mai mult in drepturi si cand razele soarelui
Salcia, acel arbore cu ramuri subtiri si mladioase intalnit in preajma apelor, mai este cunoscuta in unele regiuni ale tarii sub numele de lozie, mlaja, rachita, rachitica sau zalog.
Exista in magazinele cunoscute sau mai putin cunoscute o sumedenie de produse, care servesc la ingrijirea pielii, a parului, a tot ceea ce tine de organism
Produsele de infrumusetare preparate chiar de noi au la baza materia prima naturala, iar cremele, sampoanele, sapunurile sau solutiile pentru peeling nu necesita efort sau mult timp, ci bunavointa si putin din acel “know - how”.
Urciorul sau orjeletul este o afectiune a pleoapelor asociata de obicei copilariei dar care se poate manifesta si la varste mai inaintate. Inflamatia acuta a glandelor pilo-sebacee de la marginea ploapelor este provocata cel mai adesea de un stafilococ.
Gustoasele citrice coapte sub razele energice ale soarelui mediteranean ofera mai multe beneficii decat alte fructe de pe mapamond. Uneori, oamenii obisnuiesc sa transforme momentul banal al hranirii intr-un adevarat ceremonial apeland la diferite artificii aflate la indemana tuturor.