
Smoothie cu scortisoara si lapte de migdale pentru un somn mai bun
Baut inainte de culcare, este un smoothie care va relaxa si calma intregul organism, ajutandu-va sa aveti un somn mai odihnitor.
Baut inainte de culcare, este un smoothie care va relaxa si calma intregul organism, ajutandu-va sa aveti un somn mai odihnitor.
Poate fi folosit in regimul de slabire daca va plac preparatele iuti, pentru ca ardeiul iute mancat des ajuta organismul sa arda mai usor grasimile, un ajutor esential atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.
Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.
O solutie naturala pentru un somn mai linistit, aceasta reteta ofera corpului melatonina (ciresele bine coapte), aroma usor picanta a ghimbirului (cu antioxidanti si efect antiinflamator) si scortisoara cu aroma ei exotica (calmeaza sistemul nervos), alaturi de fibrele si vitaminele din prune.
O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.
Ceaiul de musetel, baut cald si cu putina miere, este o reteta clasica pentru a linisti, vindeca si ajuta corpul sa reziste stresului cotidian. Dar in aceasta varianta acelasi ceai (din pliculete sau si mai bine din planta uscata si maruntita) este recomandat inainte de culcare, o cana ajutandu-va sa aveti un somn linistit si odihnitor. O solutie simpla in cazul crizelor de insomnie.
Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.
Cu multe vitamine – A, B1, B6, C, E, K, P – si minerale, banalul morcov intareste sistemul imunitar, ofera organismului un plus de energie, dar ajuta si digestia si buna functionare a ficatului sau bilei, dar si a sistemului respirator. Si cum are mult beta-caroten si vitamina A este recomandat pentru a pastra acuitatea vizuala.
Nucsoara este folosita in principal in gastronomie pentru aroma ei aparte, perfecta pentru numeroase retete de prajituri, biscuiti, creme, dar o vom intalni si in retete de cocktail sau alte bauturi de casa, in sosuri pentru feluri din carne, legume, peste. Usor de recunoscut datorita formei, se va pastra intreaga intr-un recipient ermetic inchis.
O reteta pentru o bautura sanatoasa, din legume proaspete, cu gust placut si note usor picante datorita ghimbirului. Buna pentru a intari sistemul imunitar cu o portie serioasa de vitamine.