Citeste articole din "Protectia mediului"

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • Parcul National Sagarmatha, Nepal

  Parcul National Sagarmatha, Nepal

  Parcul National Sagarmatha se gaseste in regiunea Khumbu din Nepal si cuprinde un sector important din “acoperisul lumii”, Muntele Everest. A fost infiintat in 1976 si peste doar 3 ani declarat monument al naturii de organizatia UNESCO

 • Lucruri pe care nu le stiai despre ghiocel

  Lucruri pe care nu le stiai despre ghiocel

  Mica planta erbacee perena, cu frunze liniare si o singura floare de culoare alba infloreste la inceputul primaverii. Se spune ca atunci cand Dumnezeu a creat lumea i-a spus zapezii sa mearga şi sa roage florile sa-i dea un pic din culoarea lor.

 • Spatiile verzi in mediul urban

  Spatiile verzi in mediul urban

  Un dicton modern care circula in randul ecologistilor afirma: "Daca secolul XX a fost dedicat cladirilor, atunci secolul XXI va fi dedicat spatiilor dintre ele". Adevarul este ca abia acum, dupa o suta de ani de progres fara precedent in domeniul edilitar, incepem sa cunoastem mai profund provocarile vietii la oras.

 • Ziua Mondiala a Mediului

  Ziua Mondiala a Mediului

  In anul 1972 Adunarea Generala a Natiunilor Unite decreta unul dintre cele mai importante evenimente sosite in sprijinul naturii, ce avea sa fie celebrat in fiecare an la 5 iunie: Ziua Mondiala a Mediului.

 • Orasul ecologic - un pas important in protectia mediului

  Orasul ecologic - un pas important in protectia mediului

  De la formularea termenului "ecologie" in anul 1866 pana in zilele noastre acesta a stat la baza mai multor concepte privitoare la protectia mediului inconjurator. Conturata in ultimele decenii ale secolului trecut, ideea oraselor ecologice a inceput sa fie agreata progresiv de locuitorii din intreaga lume si aplicata fara retinere in orasele unde conditiile materiale au permis acest lucru.

 • Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua Mondiala a Pasarilor

  Ziua de 1 Aprilie a fiecarui an este marcata de sarbatorirea pasarilor. In Romania, aceasta reprezinta o traditie inca din perioada interbelica, dar care a fost reinviata in anul 1993, traditie ce subliniaza importanta pasarilor ca indicator al sanatatii ecosistemelor.


Warning: fopen(cache/88284efb1bca0017662b1be2f4323bb6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139