Citeste articole din "Despre natura"

  • Trandafirii cataratori Polka

    Trandafirii cataratori Polka

    Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.

  • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.

  • Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

    Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

    Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.

  • Ridichile Korund

    Ridichile Korund

    Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.

  • Capsunile Ostara, un deliciu de vara

    Capsunile Ostara, un deliciu de vara

    Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.

  • Ceai cu branza si sare: inedit si indraznet

    Ceai cu branza si sare: inedit si indraznet

    La prima vedere o combinatie cel putin neobisnuita, amestecul de ceai (preferabil negru, dar orice aroma este acceptabila) concentrat se intalneste in acelasi pahar cu frisca, sare, crema de branza dupa gust, putin lapte, si totul se bea rece.

  • Kuuma koira, un hot-dog dulce

    Kuuma koira, un hot-dog dulce

    La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.

  • Nimbu Mirchi Torka

    Nimbu Mirchi Torka

    Siraguri pe care veti gasi sapte ardei iuti si o lamaie sau o limeta, iar la capat un carbune sau o piatra neagra.

  • Kopi Joss, cafea si carbune

    Kopi Joss, cafea si carbune

    O cana buna de cafea fierbinte si tare, cu sau fara zahar (dupa gust), in care pui o bucata mica de carbune incandescent.