Citeste articole din "Despre natura"

  • Mirodenii pentru un smoothie aromat si diferit

    Mirodenii pentru un smoothie aromat si diferit

    Cu gustul sau intens, picant, cu note de citrice, cardamonul este interesant intr-un smoothie pentru aroma sa exotica, evocand tinuturi indepartate, si completeaza bine fructe ca merele sau bananele, perele sau piersicile, poate fi adaugat intr-o reteta ce contine ceai sau cafea (un pic de cardamon macinat face din cafeaua de dimineata o noua experienta), este o mirodenie versatila si usor de introdus in majoritatea combinatiilor.

  • Clairin, romul pur pentru cunoscatori

    Clairin, romul pur pentru cunoscatori

    Originar din Haiti si produs in cele cateva sute de distilerii artizanale (nu putine dintre ele pastrand cu grija si gelozie secretele de fabricatie transmise de la o generatie la alta), clairin este unul dintre cele mai pure tipuri de rom din lume, facut in maniera traditionala de multa vreme si foarte apreciat de cunoscatori.

  • Muzeul cartofilor prajiti

    Muzeul cartofilor prajiti

    Destul de usor de gasit in orasul belgian Bruges, intr-o veche cladire de secol XIV (dar nesperat de bine pastrata si intretinuta) vizitatorii pot trece pragul unui muzeu inedit, dedicat unuia dintre felurile preferate ale majoritatii: cartofii prajiti.

  • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

    Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

  • Pepene rosu, galben, cubic

    Pepene rosu, galben, cubic

    Aparuti initial din considerente pur practice (sunt mai usor de transportat si depozitat), pepenii cubici cultivati in Japonia au parut la inceput o gluma sau un proiect artistic postmodern, dar in final au devenit ceva obisnuit.

  • Scortisoara si povestea ei

    Scortisoara si povestea ei

    Cu aroma ei pe care o recunosti imediat, transformand orice reteta cu notele sale exotice, scortisoara nu este una dintre cele mai populare si indragite mirodenii din arta culinara, dar si una dintre cele mai vechi. Mentionata in mai multe randuri in Vechiul si Noul Testament, era folosita in Egiptul Antic (unde era mai valoroasa la un moment dat decat aurul) in ritualurile de imbalsamare, fiind considerata ca avand origine sacra.