Citeste articole din "Despre natura"

  • Cartoful lui Parmentier

    Cartoful lui Parmentier

    Daca nu ar fi fost eforturile nutritionistului si dieteticianului Antoine Augustin Parmentier (1737-1813) poate ca Franta ar fi adoptat mai tarziu cartoful, poate niciodata.

  • Trucuri si retete pentru fructe si legume

    Trucuri si retete pentru fructe si legume

    Daca va temeti ca feliile de mar isi vor schimba culoarea si gustul foarte repede exista o solutie care le va da si o aroma in plus. Amestecati doua linguri de miere cu o cana de apa plata la temperatura camerei, turnati totul peste feliile de mar puse intr-un vas si lasati-le pentru 10 minute. Nu doar ca vor rezista mai mult dar gustul va fi mai dulce si mai bun, iar banalele felii vor deveni o gustare foarte populara mai ales printre cei mici.

  • Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

    Strugurii si telina - in topul fructelor si legumelor contaminate cu pesticide in Franta

    ONG-ul Generations futures a publicat recent un studiu privind contaminarea cu pesticide a fructelor si legumelor consumate in Hexagon, iar cifrele s-au dovedit mult peste cele mai pesimiste asteptari, precizeaza lemonde.fr. Astfel, conform raportului 73 la suta dintre fructele analizate erau contaminate, iar in cazul legumelor procentul este de 41 la suta.

  • A fost adoptata legea pentru combaterea ambroziei

    A fost adoptata legea pentru combaterea ambroziei

    Legea prevede ca proprietarii de terenuri pe care se gaseste ambrozia - planta ce poate sa provoace crize alergice puternice, foarte periculoase - sunt obligati sa distruga planta, in caz contrar putand fi amendati cu sume foarte mari.

  • Cinci plante amenintate cu disparitia

    Cinci plante amenintate cu disparitia

    Stejarul de pluta: poate parea ciudat, dar principalul "responsabil" pentru diminuarea suprafetelor pe care se cultiva aceasta specie o reprezinta cererea in scadere.

  • Stiati ca? Bananele

    Stiati ca? Bananele

    Au putine calorii, mult potasiu, vitamina B6, fibre, alaturi de fier, zinc, magneziu, fosfor, si daca le mancati regulat va ajuta sa va protejati de boli cardiovasculare, reduc riscul atacului cerebral si va apara de anumite tipuri de cancer, reduc apetitul, regleaza digestia, readuc buna dispozitie si pot servi la refacerea sistemului nervos.

  • Ce (poate) nu stiati despre fructe

    Ce (poate) nu stiati despre fructe

    Intr-un fruct de kiwi gasiti de pana la doua ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala. Dar si in mango sau papaya veti gasi cantitati mari de vitamina C. Daca preferati portocalele trebuie sa stiti ca au si antioxidanti care va protejeaza de radicalii liberi, ajutand pielea sa isi mentina tineretea mai multa vreme.

  • Din lumea plantelor

    Din lumea plantelor

    Pana in prezent cercetatorii au identificat peste 80 000 de specii de plante comestibile, chiar daca unele dintre ele sunt foarte putin cunoscute sau cresc in zone departe de asezarile omenesti. Chiar si asa undeva exista unele varietati si gusturi pe care prea putini vor avea ocazia sa le incerce prea curand. Totalul este enorm daca tinem cont de faptul ca statistic aproximativ 90 la suta din alimentatia noastra provine din 30 de specii, cel mai des folosite

  • Condimentele si secretele lor

    Condimentele si secretele lor

    Bogat in vitamina A si C, cu multa cofeina, piperul negru ramane deosebit de popular astazi, o dovada in plus fiind faptul ca in restaurante reprezinta 30 pana la 50 la suta din consumul mediu de condimente.