Citeste articole din "Despre natura"

  • Hriato - bacon, miere si brandy

    Hriato - bacon, miere si brandy

    Un cocktail de brandy cu miere poate parea un pic prea dulce, dar cu siguranta merita incercat cel putin la ocazii, mai ales cand alegi un brandy cu peste 50 la suta alcool, traditional, bine facut, caruia notele suplimentare ii vor potenta gustul si aromele.

  • Zaharul negru din Okinawa

    Zaharul negru din Okinawa

    Note amarui si de caramel, putin sarat, gust intens, o culoare ce aminteste de cea a zaharului din trestie de zahar dar intr-o nuanta mai inchisa.

  • Akabanga - uleiul cu chili servit cu pipeta

    Akabanga - uleiul cu chili servit cu pipeta

    O specialitate deosebit de populara in Rwanda, devenind in ultimii ani aproape un simbol national gastronomic, Akabanga este un ulei cu ardei iute, dar atat de picant incat este vandut cel mai adesea in sticla mici cu pipeta, asemanatoare celor de medicamente.

  • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

  • Aji Charapita - ardeiul iute cu gust de citrice

    Aji Charapita - ardeiul iute cu gust de citrice

    Destul de costisitor si greu de gasit in afara statului Peru, aji charapita este un ardei iute folosit pentru o gama larga de retete, dar suficient de puternic pentru a nu fi mancat pur si simplu.

  • Mamba - untul de arahide picant

    Mamba - untul de arahide picant

    La prima vedere doar un unt de arahide clasic, "mamba" este de fapt o specialitate traditionala din Haiti in care gustul cremos de arahide se impleteste cu cel picant al ardeiului iute, si cu cat mai iute cu atat mai bine.

  • Licor Valvanera - un deliciu benedictin

    Licor Valvanera - un deliciu benedictin

    Un lichior pe baza de plante, puternic si plin de personalitate, cu un gust in care se amesteca ierburile mai mult sau mai putin cunoscute (reteta integrala ramane un secret) si taria alcoolului

  • Skal - sucul cu gust de lapte

    Skal - sucul cu gust de lapte

    Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972