Pui bouillabaisse

pui bouillabaisseIngrediente:
6 pulpe de pui, fara piele si injumatatite
3 linguri ulei de masline
1 ceapa, feliata
1 lingurita cimbru
1/4 lingurita sofran
2 lingurite coaja de portocala rasa
3/4 cana vin alb sec
400 g rosii conservate in pasta de tomate
400 g supa de pui, cu putina sare

Preparare:
Se porneste cuptorul. Pulpele de pui injumatatite se presara cu sare si piper. Uleiul se incinge intr-o tigaie inalta, la foc potrivit, se pune ceapa si se caleste, in jur de 8 minute. Se adauga cimbrul, sofranul, coara de portocala si vinul; cand incepe sa fiarba se pun si rosiile si supa de pui. Cand incepe sa fiarba se aranjeaza si pulpele de pui intr-un singur strat, avand grija sa fie acoperite de sos si lasati la fiert. Dupa ce a fiert, acoperiti cu un capac si bagati la cuptor pentru 45 de minute, pana puiul este bine rumenit.
Se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu cate 2 felii de paine prajita.

Nota:
Se poate servi si cu un sos facut din 1/2 cana maioneza, 2 catei de usturoi pisati, 2 linguri zeama de lamaie si 1/2 lingurita ardei iute.

Portii: 6.

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu piept de pui, capsuni si branza feta

    Usoara si plina de arome proaspete, perfecta pentru zilele calduroase, este o reteta in care gustul de piept de pui la gratar si cel de feta sunt completate surprinzator de capsunile dulci.

  • Salata cu struguri si piept de pui

    Contrastul dintre boabele dulci si parfumate de strugure, pieptul de pui si gustul aromat de nuca face din aceasta salata un deliciu.

  • Salata de pui cu portocale si migdale

    Salata cu carne de pui este deja un fel clasic, dar in aceasta varianta aromele de citrice, stafidele, migdalele alcatuiesc un gust complex, dominat de accentele mediteraneene.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Pulpe de pui cu mustar si ardei gras

    Despre superioritatea carnii de pui in fata celei de porc s-a vorbit cu nenumarate ocazii. Carnea de pui este, intr-adevar, mai “usoara” pentru stomac si mult mai potrivita pentru a impodobi mesele.