Citeste articole din "Sanatate"

  • Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

    Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

    A respecta o dieta variata inseamna a gasi un echilibru intre toate sursele de nutrienti trebuincioase organismului. Nici un aliment sau categorie de alimente din lume, indiferent de complexitatea ori importanta ce i se acorda, nu contine

  • 8 surse naturale de bioflavonoide aflate la indemana

    8 surse naturale de bioflavonoide aflate la indemana

    Bioflavonoidele sunt substante antioxidante pe care organismul le procura din mancarurile naturale. Fiindca sunt complementare vitaminelor, in literatura de specialitate mai sunt cunoscute sub denumirea de “vitamina P”.

  • Reteta zilei: Sucul pentru sporirea imunitatii

    Reteta zilei: Sucul pentru sporirea imunitatii

    Sezonul rece poate fi o pacoste pentru persoanele cu imunitatea scazuta, si un prilej de reverie pentru cele cu organism sanatos. Postura in care noi vedem anotimpul depinde doar de atentia pe care o acordam, in viata de zi cu zi, alimentatiei.

  • Alimentatia. Factor decisiv pentru sanatatea parului

    Alimentatia. Factor decisiv pentru sanatatea parului

    Parul este una dintre podoabe cele mai de pret oferite omului de natura. Insa ca orice lucru supus schimbarii, sub incidenta timpului si a factorilor de mediu, el necesita permanent o atentie speciala. Nu ne referim doar la spalare sau la balsam, ci urmarim un aspect care influenteaza din umbra sanatatea parului.

  • 5 remedii pentru alergiile de toamna

    5 remedii pentru alergiile de toamna

    Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.

  • Despre valoarea nutritiva a castanelor

    Despre valoarea nutritiva a castanelor

    Castanele comestibile nu se bucura in Romania, precum in alte tari, de un succes foarte mare. Totusi, trebuie precizat ca in cercul restrans al “connoisseurilor” ele sunt privite ca adevarate delicatese.

  • Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

    Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

    Portocaliul nu este o culoare intalnita frecvent in natura, dar ea se asociaza in majoritatea situatiilor cu alimentele sanatoase. Toamna, cand frunzele palesc in nuante de orange, nutritionistii ne sfatuiesc sa facem recurs la cele mai importante trei produse de sezon: morcov, cartoful dulce si dovleac.

  • Mustul, suc si medicament de toamna

    Mustul, suc si medicament de toamna

    Unul dintre semnele cele mai evidente ca toamna a pus stapanire pe tara noastra este preocuparea gospodarilor din regiunile fertile de deal pentru viticultura.