Citeste articole din "Sanatate"

  • Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

    Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

    Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin

  • Fasolea neagra. Un superaliment pentru toti

    Fasolea neagra. Un superaliment pentru toti

    Intr-o perioada cand oamenii pun pret tot mai mult pe sanatate dar produsele alimentare devin, ironic, din ce in ce mai “nesanatoase”, se naste intrebarea: ce optiuni viabile raman? Nu este scopul acestui articol de a face o lista alba si una neagra, care sa clasifice alimentele dupa tipologia si utilitatea lor.

  • Laptele de migdale

    Laptele de migdale

    In zilele noastre laptele conventional a devenit o optiune, ca oricare produs de origine animala. Foarte multe persoane, din cauza intolerantei la lactoza, sau a anumitor principii sanatoase de viata adoptate simt nevoia sa-l substituie cu produse

  • [P]Cadouri pentru sănătatea familiei tale

    [P]Cadouri pentru sănătatea familiei tale

    De sărbători, alege pentru cei dragi un cadou care să aibă grijă de sănătatea lor. Îţi propunem periuţele electrice, ediţii limitate, de la Oral-B: pentru doamne şi domnişoare –periuţa electrică roz (Professional Care 1000), iar pentru domni, periuţa electrică neagră (Professional Care Black 7000).

  • Ce este branza ricotta?

    Ce este branza ricotta?

    Ricotta este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, de culoare alba, cu continut scazut de grasimi intrebuintata in bucataria italiana.Traditional este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza sau din cheag, dupa separarea zerului de lapte de oaie.

  • Amidonul in alimentatie

    Amidonul in alimentatie

    Alimentele bogate in amidon, precum cartoful, painea, cerealele, orezul sau pastele fainoase ar trebuie sa constituie circa o treime din alimentatia zilnica, spun studii recente in domeniu.

  • Avantajele extractului de stevie ca indulcitor

    Avantajele extractului de stevie ca indulcitor

    Oamenii preocupati de sanatate evita sa consume zahar deoarece acesta constituie un aliment vaduvit de proprietati prin procesarea industriala.S-a constatat ca pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile dezvoltate aproximativ 95% din populatie sa se confrunte cu afectiuni ale danturii.

  • Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

    Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

    Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.