Citeste articole din "Sanatate"

 • Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

  Culoarea legumelor sanatoase de toamna: portocaliu

  Portocaliul nu este o culoare intalnita frecvent in natura, dar ea se asociaza in majoritatea situatiilor cu alimentele sanatoase. Toamna, cand frunzele palesc in nuante de orange, nutritionistii ne sfatuiesc sa facem recurs la cele mai importante trei produse de sezon: morcov, cartoful dulce si dovleac.

 • Mustul, suc si medicament de toamna

  Mustul, suc si medicament de toamna

  Unul dintre semnele cele mai evidente ca toamna a pus stapanire pe tara noastra este preocuparea gospodarilor din regiunile fertile de deal pentru viticultura.

 • 3 plante comune care iti pot prelungi viata

  3 plante comune care iti pot prelungi viata

  In medicina tradionala chineza si anumite credinte orientale plantele au fost folosite din vechime pentru vindecarea bolilor si intretinerea starii de sanatate. De pilda, medicii chinezi foloseau abundent ghimbirul impotriva durerilor, iar indienii isi tratau tenul cu pasta de curcuma pentru a preveni acneea.

 • Cate calorii ai in farfurie?

  Cate calorii ai in farfurie?

  Caloria este o unitate de masura pentru energia din alimente. Tinand evidenta caloriilor care ajung in organism si a celor risipite in procesul de ardere, nutritionistii pot schita cu precizie chirurgicala dieta ideala a unei persoane care nu doreste sa se ingrase sau vrea sa slabeasca.

 • Cum castigam greutate mancand sanatos

  Cum castigam greutate mancand sanatos

  In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decat cele ce sufera de malnutritie, conform unui raport al OMS. Drept urmare si dietele promovate in media se refera cel mai mult la combaterea obezitatii.

 • Ne poate dauna excesul de ceai verde?

  Ne poate dauna excesul de ceai verde?

  Indiferent ca este savurat mai des sau mai rar, din placere sau pentru anumite beneficii cunoscute, ceaiul verde are multe de oferit. Intre puterile sale multiple, functia de stimulare a metabolismului si capacitatea de prevenire a racelii ocupa un loc central.

 • 7 metode simple de detoxifiere a organismului

  7 metode simple de detoxifiere a organismului

  In vremurile actuale, desi oamenii pun mai mult pret ca niciodata pe sanatate, paradoxal produsele alimentare au devenit mai “nesanatoase”. Nesanatoase din pricina conservantilor, a pesticidelor si a substantelor intrebuintate pentru accelerarea cresterii lor.

 • Ce este si cum ajuta pielea untul de shea?

  Ce este si cum ajuta pielea untul de shea?

  Untul de shea este un produs cosmetic natural obtinut din nucile arborelui karite (shea). Primii care s-au incredintat de multiplele sale avantaje dermatologice au fost locuitorii continentului negru. Astazi, untul de shea este unul dintre ingredientele cu cea mai buna reputatie in domeniu, fiind folosit pe toate meridianele globului.