Citeste articole din "Sanatate"

  • Lamaia in terapiile naturiste

    Lamaia in terapiile naturiste

    Pusa in ceai, folosita in deserturi sau pentru diverse tratamente cosmetice, dar mai ales ca remediu in tratarea racelilor, lamaia este cunoscuta ca una dintre principalele surse de vitamina C in alimentatie.

  • Marul in medicina naturista

    Marul in medicina naturista

    Consumat ca atare sau sub forma de suc, are vitamine – B, C, A, E – si fibre, este bogat in zaharuri naturale si da energie, dar si senzatia de satietate, ceea ce il face util mai ales in diete.

  • Fructe si legume pentru o dieta bogata in fibre

    Fructe si legume pentru o dieta bogata in fibre

    Esentiale pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, fibrele dietetice ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, fac sa apara mai repede senzatia de satietate (si ca aceasta sa dureze mai mult) si ajuta intregul organism sa fie mai sanatos si sa se simta mai bine.

  • Platanul - nerecomandat celor alergici

    Platanul - nerecomandat celor alergici

    Masiv si impunator, platanul este un arbore decorativ pe care il intalnim adesea in parcuri, pe marginea aleilor sau in gradini, si cum este rezistent la poluarea si praful din marile aglomeratii urbane, dar si la daunatori, frig sau seceta, este de multe ori prima alegere pentru cei care vor sa planteze copaci in orase.

  • Ambrozia – buruiana cea mai alergenica

    Ambrozia – buruiana cea mai alergenica

    Cunoscuta si sub numele de iarba parloagelor sau floarea de pusta, ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) poate sa para la prima vedere doar o alta buruiana, des intalnita mai ales in locurile lasate in paragina, la marginea drumurilor, in culturile agricole

  • Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

    Dieta alcalina – sanatate si vitalitate

    Prin schimbarea alimentatiei si introducerea in meniul zilnic a cat mai multor legume si fructe alcaline organismul capata mai multe energie si vitalitate, pierde in mod natural si sanatos din greutate, reduce simptomele unor boli cronice si, in ansamblu, creste calitatea vietii

  • Despre fragi – gustosi si sanatosi

    Despre fragi – gustosi si sanatosi

    Fragul, cu un gust mai bun parca decat oricare altul, este o comoara pentru sanatate. Tufele de fragi pot ajunge la maturitate la o inaltime de 20 de centimetri, incep sa infloreasca din luna aprilie, iar fructele se coc din luna mai pana spre sfarsitul lui iulie. Fragii sunt bogati in vitamine si minerale, contin vitaminele A, B1, E, C, B2, dar si potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor

  • Lavo, lavare, lavanda

    Lavo, lavare, lavanda

    Folosita inca din Antichitate, cand au fost remarcate intaia oara proprietatile sale surprinzatoare, lavanda ramane si astazi una dintre cele mai populare plante, folosita ca atare sau sub forma de ulei esential in aromaterapie, medicina alternativa sau pur si simplu pentru mirosul deosebit de placut.

  • Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Salata verde, indiferent de tipul ei, contine numerosi nutrienti si vitamine, minerale, proteine si putine calorii, si in functie de gust veti gasi cu siguranta soiul preferat. Fie ca este vorba de salata verde clasica, cea mai intalnita la noi in tara, cunoscuta in strainatate sub numele de Butterhead, de varietatea foarte populara in alte tari numita Romaine, de Iceberg (folosita mai ales in mancarea fast-food datorita frunzelor crocante sau de mai putin intalnita Batavia, fiecare sortiment de salata verde ofera consumatorului o adevarata comoara nutritionala.

  • Nicotina in vegetale comune

    Nicotina in vegetale comune

    Oricat ar parea de ciudat, nicotina (cea care ii face pe fumatori sa renunte atat de greu la viciu) nu se gaseste doar in tutun, ci si in legume sau fructe pe care le consumam des, sub diverse forme si in cele mai variate retete.


Warning: fopen(cache/c2c2f9639bd380720bdc958bebd87c35) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139