Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli
Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.
Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.
Ceaiul verde este traditional recomandat pentru a slabi mai usor si a avea mai multa energie, dar alaturi de frunzele proaspete de spanac (se poate folosi si congelat), ananasul dulce, banana cu potasiu si grepfrut rezultatul este o bautura sanatoasa si plina de arome. In plus va intensifica metabolismul si ajuta la arderea mai usoara a grasimii in exces.
Conservata in otet, fiarta, coapta singura sau alaturi de alte legume in cuptor, rasa cruda intr-o salata plina de gust si prospetime sau folosita pentru un pahar de suc, sfecla rosie este o buna sursa de fibre, vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu si fosfor, are putine calorii si un gust ce este pe placul multora
Ciupercile de padure sau crescatorie au vitamine si fibre, sunt versatile si cu gust foarte placut, adesea cu note surprinzatoare, pot fi coapte sau fierte, conservate, dar au suficiente proteine si fibre pentru a fi un ingredient esential si satios.
O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.
Ocupati-va de gradina: chiar daca este nevoie de o investitie initiala si o suprafata potrivita, cei care au acest hobby sunt mult mai relaxati, petrec timp in aer liber, sunt mai calmi si mai veseli, se bucura de razele soarelui si in plus vor invata in timp multe despre flori, legume, fructe si natura. Iar daca nu aveti o gradina puteti pastra cateva plante pe pervaz sau prin apartament, in ghivece sau jardiniere mai mari sau mai mici, care vor improspata totodata si aerul.
Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.
Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.
Miezul de nuca este un veritabil fruct-minune, si in afara gustului placut are grasimi, vitamine, proteine, este bogat in calorii (va fi consumat cu moderatie mai ales daca vrem sa slabim) si poate fi o gustare sanatoasa si satioasa.
Dulci, o excelenta sursa de vitamine si calciu, dar si de minerale, portocalele sunt pentru multi fructele preferate, perfecte pentru o gustare sau un desert sanatos.