Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Ceapa rosie Red Creole

    Ceapa rosie Red Creole

    Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

  • Rosiile “Inima de Albenga”

    Rosiile “Inima de Albenga”

    Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere

  • Cartofii King Edward

    Cartofii King Edward

    Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

  • Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

    Ceapa Vidalia, dulceata si savoare pentru retete mereu proaspete

    O ceapa alba medie spre mare, rotunda, usor turtita, aparent acest sortiment foarte popular in statul american Georgia (de altfel ceapa Vidalia a devenit si leguma oficiala din Georgia inca din 1990) nu este cu nimic deosebit. Insa cei care au avut sansa sa il guste au descoperit cu uimire o ceapa… dulce.

  • Tomatele Rio Grande

    Tomatele Rio Grande

    Varietate semi-timpurie de tomate ce produce fructe mari, grele, cu forma alungita si de un rosu intens, aprins, cu gust dulce-acrisor, savuros, Rio Grande este unul dintre soiurile de tomate ce continua sa se bucure de o meritata popularitate pretutindeni.

  • Tomatele Big Rainbow

    Tomatele Big Rainbow

    Soi de tomate cu productie buna, gust placut, dulceag, excelent pentru salate si diverse alte retete (mai ales supe sau sosuri), este originar din America de Sud si este foarte apreciat atat pentru aroma, cat si pentru aspect.

  • Ardeiul iute Peppino

    Ardeiul iute Peppino

    Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.

  • Cinci citrice pentru un desert de vara

    Cinci citrice pentru un desert de vara

    Portocalele rosii sunt zemoase, cu un gust mai acrisor decat portocalele obisnuite, si cu siguranta multi suntem obisnuiti mai curand cu sucul la cutie decat cu fructul in sine. Sunt portocale bune si pentru prajituri sau tarte, acele note putin acide, racoritoare, facandu-le sa aiba un gust cu adevarat aparte.