Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Avocado. Valoarea nutritiva a fructului

    Avocado. Valoarea nutritiva a fructului

    Avocado este un fruct cu mare valoare nutritiva, chiar daca aroma sa lasa in opinia unora de dorit. Taiat in jumatati, se obtine un fel de barchete ce pot fi umplute cu diverse delicatese (fructe de mare, paste picante etc).

  • Valoarea nutritiva a vinetelor

    Valoarea nutritiva a vinetelor

    Vinetele au patruns in Europa o data cu invazia maurilor in Peninsula Iberica, in secolul al VIII-lea, iar in America abia la inceputul anilor 1900.

  • Fructe comestibile neobisnuite. Durian

    Fructe comestibile neobisnuite. Durian

    Durian este un fruct exotic al carui nume indonezian ("spinos") denota perfect starea de fapt. Invelisul protector, alcatuit dintr-o multitudine de varfuri conice, constituie principala caracteristica pentru care

  • Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

    Fructul pawpaw, desertul favorit al lui George Washington

    Stiati ca fructul pawpaw (Asimina triloba) este nativ in sud-estul Statelor Unite si se aseamana covarsitor cu bananele? Cel ce avea sa devina desertul favorit al lui George Washington a fost intaia data mentionat in raportul unei expeditii din secolul XVI.

  • Fructe comestibile neobisnuite. Kiwano

    Fructe comestibile neobisnuite. Kiwano

    Kiwano este fructul unei plante agatatoare exotice din aceeasi familie cu pepenele. I se mai spune "castravete african", pentru ca este originar din Zimbabwe, sau "pepene cu coarne" prin raportare la infatisarea sa.

  • Gutuia in arta gastronomiei

    Gutuia in arta gastronomiei

    Gutuia (Cydonia oblonga) a fost utilizata in alimentatie inca din antichitate de greci si romani, la fel si in Orientul Mijlociu.

  • Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

    Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

    Ceapa are un trecut milenar in alimentatie, fiind apreciata si intrebuintata de numeroase civilizatii de pe mapamond, cruda, prajita sau preparata in diferite chipuri. Aroma sa unica, puternica sau mai nunantata in functie de varietate, se impune si astazi contribuind la gustul desavarsit al supelor si salatelor.