Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Gutuia in arta gastronomiei

    Gutuia in arta gastronomiei

    Gutuia (Cydonia oblonga) a fost utilizata in alimentatie inca din antichitate de greci si romani, la fel si in Orientul Mijlociu.

  • Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

    Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

    Ceapa are un trecut milenar in alimentatie, fiind apreciata si intrebuintata de numeroase civilizatii de pe mapamond, cruda, prajita sau preparata in diferite chipuri. Aroma sa unica, puternica sau mai nunantata in functie de varietate, se impune si astazi contribuind la gustul desavarsit al supelor si salatelor.

  • Valoarea nutritiva a pepenelui galben

    Valoarea nutritiva a pepenelui galben

    Provenit din indepartatul tinut al Africii de Sud, pepenele este cultivat si consumat astazi in aproape toate statele care beneficiaza de climat tropical sau temperat.

  • Fibrele vegetale si sanatatea

    Fibrele vegetale si sanatatea

    In conceptia celor mai multi dintre noi a manca sanatos inseamna a include in alimentatie acele categorii de produse care furnizeaza energie printr-un continut bogat de vitamine si minerale.

  • Mango - regele fructelor exotice

    Mango - regele fructelor exotice

    Supranumit "regele fructelor", mango este unul dintre cele mai populare produse naturale ce se gasesc la tropice avand alaturi de savoare si gust incantator o multime de alte calitati.

  • Ridichile

    Ridichile

    Ridichea, planta radacinoasa inrudita cu conopida, broccoli si varza de Brussel, a inceput sa fie intaia oara cultivata pe teritoriul actual al Chinei.