Citeste articole din "Legume si fructe"

 • Gutuia in arta gastronomiei

  Gutuia in arta gastronomiei

  Gutuia (Cydonia oblonga) a fost utilizata in alimentatie inca din antichitate de greci si romani, la fel si in Orientul Mijlociu.

 • Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

  Ceapa proaspata faciliteaza imunitatea

  Ceapa are un trecut milenar in alimentatie, fiind apreciata si intrebuintata de numeroase civilizatii de pe mapamond, cruda, prajita sau preparata in diferite chipuri. Aroma sa unica, puternica sau mai nunantata in functie de varietate, se impune si astazi contribuind la gustul desavarsit al supelor si salatelor.

 • Valoarea nutritiva a pepenelui galben

  Valoarea nutritiva a pepenelui galben

  Provenit din indepartatul tinut al Africii de Sud, pepenele este cultivat si consumat astazi in aproape toate statele care beneficiaza de climat tropical sau temperat.

 • Fibrele vegetale si sanatatea

  Fibrele vegetale si sanatatea

  In conceptia celor mai multi dintre noi a manca sanatos inseamna a include in alimentatie acele categorii de produse care furnizeaza energie printr-un continut bogat de vitamine si minerale.

 • Mango - regele fructelor exotice

  Mango - regele fructelor exotice

  Supranumit "regele fructelor", mango este unul dintre cele mai populare produse naturale ce se gasesc la tropice avand alaturi de savoare si gust incantator o multime de alte calitati.

 • Ridichile

  Ridichile

  Ridichea, planta radacinoasa inrudita cu conopida, broccoli si varza de Brussel, a inceput sa fie intaia oara cultivata pe teritoriul actual al Chinei.