Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Gem de pere

    Gem de pere

    Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.

  • Factorii activi si beneficiile morcovului

    Factorii activi si beneficiile morcovului

    Morcovul (Daucus carota) este o planta radacinoasa bienala originara din Asia, cunoscuta pretutindeni datorita gustului inconfundabil si a multiplelor beneficii pe care le induce organismului.

  • Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

    Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

    Alaturi de merele si perele de iarna, nucile se numara printre fructele cu durata lunga de pastrare fiind o sursa de nutrienti indispensabila in perioada rece care va urma.

  • Merele de toamna

    Merele de toamna

    Dintre speciile pomicole cultivate in zona temperata marul ocupa primul loc.

  • Mancare de morcovi

    Mancare de morcovi

    Desi nu este des intalnita, mancarea de morcovi este o optiune adecvata, care face parte din lista preparatelor culinare sanatoase.

  • Bamele, un izvor de sanatate

    Bamele, un izvor de sanatate

    Indiferent daca unii oameni sunt incantati de gustul lor, iar altii din contra, nu le-ar include in alimentatie niciodata din cauza aromei specifice, bamele vor continua sa se numere printre cele mai sanatoase fructe.