Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Rapini

    Rapini

    Foarte popular in ultimii ani in bucataria italiana si asiatica, seamana cu broccoli, cu mici buchete de muguri si frunze cu margine zimtata. Este bogat in calciu si fier.

  • Bame

    Bame

    Folosite mai ales in arta culinara a Europei de Sud - foarte populare in special in tari precum Turcia sau Grecia, unde intra in compozitia unor preparate traditionale - si in Orientul Mijlociu, bamele au inceput sa fie treptat tot mai apreciate de consumatorii din intreaga lume.

  • Tomatillo

    Tomatillo

    Din aceeasi familie cu rosia, ramane in topul popularitatii in special in Mexic, fiind exportat in intreaga lume, foarte apreciat de cei care prefera arta culinara mexicana sau pur si simplu un gust mai aparte.

  • Papaya

    Papaya

    Papaya, fruct originar din America centrala si zona de nord a continentului sud american, se cultiva in prezent in majoritatea tarilor cu clima tropicala, Brazilia, India, Africa de sud, Sri Lanka sau Filipine. Papaya este un fruct bogat in vitamina C si vitamina A.

  • Pomelo, benefic pentru raceli

    Pomelo, benefic pentru raceli

    Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

  • Fructe exotice - Cherimoya

    Fructe exotice - Cherimoya

    Cherimoya este unul dintre fructele exotice vulnerabile la transport, motiv ce determina un export mai scazut.

  • Ardei chilli, istorie si proprietati

    Ardei chilli, istorie si proprietati

    Capsaicina, substanta care ofera iuteala ardeilor, impreuna cu alte substante, formeaza un anestezic foarte eficace. Acesta afecteaza doar celulele nervoase sensibile la durere si le opreste sa transmita semnale catre creier.