Citeste articole din "Legume si fructe"

  • Sfecla rosie - istorie si beneficii

    Sfecla rosie - istorie si beneficii

    Sfecla rosie este o leguma cu valoare nutritiva remarcabila, comuna in multe regiuni ale lumii, inclusiv pe teritoriul tarii noastre. Soiurile moderne sunt derivate dintr-un soi ce creste in salbaticie de-a lungul coastelor Europei, Africii de Nord si Asiei.

  • Gem de pere

    Gem de pere

    Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.

  • Factorii activi si beneficiile morcovului

    Factorii activi si beneficiile morcovului

    Morcovul (Daucus carota) este o planta radacinoasa bienala originara din Asia, cunoscuta pretutindeni datorita gustului inconfundabil si a multiplelor beneficii pe care le induce organismului.

  • Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

    Nucile, fructe cu durata lunga de pastrare

    Alaturi de merele si perele de iarna, nucile se numara printre fructele cu durata lunga de pastrare fiind o sursa de nutrienti indispensabila in perioada rece care va urma.

  • Merele de toamna

    Merele de toamna

    Dintre speciile pomicole cultivate in zona temperata marul ocupa primul loc.

  • Mancare de morcovi

    Mancare de morcovi

    Desi nu este des intalnita, mancarea de morcovi este o optiune adecvata, care face parte din lista preparatelor culinare sanatoase.