Citeste articole din "Despre natura"

 • Ce plante cresc in Antarctica?

  Ce plante cresc in Antarctica?

  Regiunea polara Antarctica din emisfera sudica reprezinta un adevarat desert de gheata si unul dintre cele mai neprielnice medii naturale de pe Pamant.

 • Plante curioase

  Plante curioase

  Perceptia oamenilor asupra mediului in care traiesc este subiectiva, niciodata un inuit nu va putea privi de pilda padurea ecuatoriala in acelasi mod cu un locuitor oarecare al continentului negru.

 • Fluviul Amazon

  Fluviul Amazon

  Fluviul Amazon din America de Sud izvoraste prin afluentul sau indirect Apurimac din lacul Lauricocha de la altitudinea de 5250 m din Muntii Anzi din Peru.

 • Padurea de castani de la Baia Mare

  Padurea de castani de la Baia Mare

  Castanul comestibil (Castanea sativa) este un arbore foios originar din sudul Europei si Asiei Mici aclimatizat si pe teritoriul tarii noastre in zona Banatului, Olteniei si a Maramuresului.

 • Fosile vii din fascinanta lume a plantelor

  Fosile vii din fascinanta lume a plantelor

  Fosilele vii cuprind acele specii de plante sau animale urmase ale unor grupe stravechi, odinioara infloritoare si larg raspandite, ramase aproape nemodificate in decursul erelor geologice.

 • Padurea Mociar, cea mai batrana din Romania

  Padurea Mociar, cea mai batrana din Romania

  In drum spre statiunea Sovata veti intalni satul Nadasa, o pitoreasca asezare intinsa de-a lungul vaii cu acelasi nume, strajuita de dealuri domoale acoperite cu pajisti si paduri.

 • Parcul Natural Balta Mica a Brailei

  Parcul Natural Balta Mica a Brailei

  Parcul Natural Balta Mica a Brailei este o zona umeda de importanta internationala situata in sud-estul Romaniei, ce vizeaza ocrotirea unor ecosistemele acvatice, terestre si mixte complexe.

 • Codrii seculari de la Slatioara

  Codrii seculari de la Slatioara

  Clina sud-estica a masivului Rarau permanent scaldata de lumina pastreaza in taina una dintre cele mai importante rezervatii naturale din Europa.


Warning: fopen(cache/88497586e70f40346023b2d3ac36493b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139