Citeste articole din "Despre natura"

 • Codrul Secular Giumalau

  Codrul Secular Giumalau

  Rezervatia paduroasa Codrul Secular Giumalau se gaseste in Carpatii Orientali, pe ramura nord-vestica a masivului omonim, si constituie una dintre cele mai apreciate atractii naturale din bazinul superior al raului Putna Mare.

 • Obtinerea soiurilor noi prin altoire

  Obtinerea soiurilor noi prin altoire

  Activitatea constienta de obtinere a soiurilor prin selectie simpla a fost mai mereu impulsionata chiar de catre natura, prin aparitia intamplatoare de plante cu caracteristici noi.

 • Letea - padurea subtropicala a Romaniei

  Letea - padurea subtropicala a Romaniei

  Romania este o tara mijlocie ca marime cu climat temperat-continental, ce cuprinde in proportii egale principalele trepte de relief, lucru care ii confera diversitatea si armonia. Nascuti si crescuti pe aceste meleaguri, romanii pretind uneori ca nimic nu ii mai poate surprinde la capitolul "Atractii turistice naturale".

 • Rezervatia Naturala Cetatile Ponorului

  Rezervatia Naturala Cetatile Ponorului

  Orice prezentare a Cetatilor Ponorului ar trebui sa fie de prisos, daca nu in intreg spatiul balcanic sau vest european, cel putin intre granitele statului care le cuprind.

 • Nufarul - floarea care lumineaza mintea si spiritul

  Nufarul - floarea care lumineaza mintea si spiritul

  Prin cuvinte simple, exprimand voluptatea naturii si placerea vietuirii in apropierea ei, isi incepe poetul nostru national poezia "Lacul" aparuta in "Convorbiri literare" la 1 septembrie 1876, spunand: "Lacul codrilor albastru/ Nuferi galbeni il incarca ".

 • Picknick in gradina sau la iarba verde

  Picknick in gradina sau la iarba verde

  S-a topit zapada alba, au trecut si zilele babei si chiar daca vremea este uneori mai capricioasa cu ploi si temperaturi scazute, nu inseamna ca nu putem gasi

 • Limbajul cromatic si simbolismul lalelelor

  Limbajul cromatic si simbolismul lalelelor

  Nativa din partile Perisei si ale Turciei, laleaua si-a facut aparitia si in Europa inca din secolul al XVI-lea. Carolus Clausius, unul dintre prietenii ambasadorului de Busbecq invitat sa organizeze gradina botanica a Universitatii Leiden, pleaca in Olanda in 1593, ducand cu el bulbi de lalele.

 • Furmuseti albastre

  Furmuseti albastre

  Florile albastre sunt intotdeauna la moda. Exista multe specii fascinante care cresc in ghivece, pe terasa sau balcon, prin urmare merita sa va lasati sedusi de spelndorile azurii.


Warning: fopen(cache/be9c4a0e95e76441e3858538bd5fe824) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139