Citeste articole din "Retete & Cocktails"

  • Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

    Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

    Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

  • Sos cu miere si ulei de masline

    Sos cu miere si ulei de masline

    Un sos versatil, cu gust puternic, potrivit pentru carnea de porc sau pui, dar si pentru legume fierte sau o portie de orez. Perfect pentru cei care vor sa incerce un gust dulce si sarat, putin picant de la usturoi si chili.

  • Cocktail cu rom si cuisoare

    Cocktail cu rom si cuisoare

    Bautura de iarna perfecta, cu gust de mirodenii din tari indepartate si aroma ce evoca atmosfera sarbatorilor. Se bea cald, dar este la fel de bun si dupa ce s-a racit.

  • Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara

    Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara

    O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.

  • Sos de ciuperci

    Sos de ciuperci

    Cremos, consistent si cu gustul puternic al ciupercilor salbatice, este sosul perfect pentru carnea de pasare sau porc, transformand o friptura, un snitel sau o portie de chiftelute intr-un deliciu.

  • Cocktail cu rom, Jagermeister si suc de ananas

    Cocktail cu rom, Jagermeister si suc de ananas

    Un amestec in care gusturile tropicale, exotice, intense se combina pentru un cocktail bun in orice perioada a anului. Ideal este sa pastrati proportiile si sa folositi parti egale din fiecare ingredient.

  • Sos cu branza cheddar, bere si boia

    Sos cu branza cheddar, bere si boia

    Un sos cremos, consistent, cu gust intens, perfect pentru o gama larga de aperitive. Versatil si cu o aroma aparte, poate insoti fripturi, legume coapte, biscuiti sarati. Poate fi folosit si pentru tartine ca un aperitiv satios si interesant.