Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
Un sos versatil, cu gust puternic, potrivit pentru carnea de porc sau pui, dar si pentru legume fierte sau o portie de orez. Perfect pentru cei care vor sa incerce un gust dulce si sarat, putin picant de la usturoi si chili.
Bautura de iarna perfecta, cu gust de mirodenii din tari indepartate si aroma ce evoca atmosfera sarbatorilor. Se bea cald, dar este la fel de bun si dupa ce s-a racit.
O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.
Cremos, consistent si cu gustul puternic al ciupercilor salbatice, este sosul perfect pentru carnea de pasare sau porc, transformand o friptura, un snitel sau o portie de chiftelute intr-un deliciu.
Un amestec in care gusturile tropicale, exotice, intense se combina pentru un cocktail bun in orice perioada a anului. Ideal este sa pastrati proportiile si sa folositi parti egale din fiecare ingredient.
Un sos cremos, consistent, cu gust intens, perfect pentru o gama larga de aperitive. Versatil si cu o aroma aparte, poate insoti fripturi, legume coapte, biscuiti sarati. Poate fi folosit si pentru tartine ca un aperitiv satios si interesant.
Gustului amarui de bere neagra de calitate i se adauga aroma de lamaie si dulceata aparte a siropului de artar, rezultatul final fiind un cocktail cu personalitate.