
Bruschete cu struguri, ricotta si cimbru
Un aperitiv in care gustul dulce de strugure este completat de aroma picanta a cimbrului pentru bruschete de inspiratie mediteraneana.
Un aperitiv in care gustul dulce de strugure este completat de aroma picanta a cimbrului pentru bruschete de inspiratie mediteraneana.
Acel detaliu plin de savoare ce transforma pestele, legumele sau o salata simpla de vara intr-o surpriza aromata si putin picanta, cu note mediteraneene.
Gustul de pepene este perfect in zilele calduroase de vara, iar alaturi de putin gin si apa tonica rezultatul va fi un cocktail usor, placut, gata imediat.
Delicioasa ca o gustare simpla, cu textura usor elastica si gust placut, putin sarat, branza halloumi se transforma cu totul atunci cand este pusa pe gratar sau folosita pentru crochete gata imediat.
Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
Limonada sau sucul de castravete sunt racoritoare si proaspete, dar alaturi de gin si putin piper negru sau piper cayenne (pentru cei care prefera aromele picante, intense) rezultatul final este o bautura cel putin curioasa.
Un cocktail racoritor, proaspat, dominat de gustul de tomate si menta, dulce si perfect atunci cand este servit cat mai rece.
Salata de rosii este o reteta clasica, devenita comuna prin repetitie, dar cu acest sos cald va capata gusturi, note si arome cu totul noi.
Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.
Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.